Klart for Østlandscupen i topptauklatring

ØC_Holmen_2014_16cm
HER KAN DU MELDE DEG PÅ TIL ØSTLANDSCUP

HVA ER ØSTLANDSCUPEN?
Østlandscupen er en klatrecup/konkurranse for barn. Cupen er der for å dekke behovet for lokale konkurranser på Østlandet og er ment å fungere som ett samlingspunkt for de unge klatrerne og deres foreldre.

Hvem kan delta?
Barn og ungdom fra 9-16 år. Det er også mulighet for yngre barn til å delta, men rutene vil være tillpasset fra 9 år og oppover. Absolutt nedre grense er 6 år. Du må være medlem i en klatreklubb for å delta.

Påmelding
Påmelding er ikke obligatorisk eller bindende, men gjør det veldig mye enklere for oss å forberede konkurransen. Det betales kr 100,- i påmeldingsavgift for konkurransen, og eventuellt inngangspenger til klatresenteret. Dette betales i resepsjonen på klatresenteret ved oppmøte.

Konkurransen
Konkurranseformen er veldig uhøytidelig og det klatres på topptau. Det vil være fire ulike aldersklasser, og det er ruter med varierende vanskelighetsgrad. Vanskelighetsgraden er markert med farger og økende vanskelighetsgrad i denne rekkefølgen: hvit, grønn, blå, gul, rød og sort, så at alle kan delta på et nivå de mestrer. Deltakerne får utlevert et skjema eller kart som viser alle rutene. Deretter bestemmer man selv hvilke ruter man vil prøve på, og markerer på skjemaet hvilke av rutene man har klart. Man kan summere de 4 hardeste rutene man har klart å toppe. For de yngste kan det nok være greit å ha hjelp av en voksen til å gjøre dette. Det blir medaljer til alle deltagerne i klassen 9-10 år og medaljer for pallplassering i de eldre klassene, samt forfriskninger. Det blir også premie til vinnerne i klassene 11-12, 13-14 og 15-16 år. Vi har også mange fine premier som deles ut ved loddtrekning.