Femte året med jentesamling i Bohuslän

Helga 15.-17.september var vi klare for jubileum i Girls on Cracks! Det var 5. året samlinga ble avholdt i tradmekkaet Bohuslän, med fantastiske klipper og deilige riss rett over svenskegrensa.
Maja Solsrud på egne sikringer
I låven til Bengt på Häller camping samlet det seg fredag kveld omkring 35 jenter og damer mellom 16 og 50 år for å endelig få høre Paula Voldner fortelle om “et uorganisert klatreliv”. Paulas foredrag levde til de grader opp til forventningene, og vi satt igjen med flere gode tips og mye inspirasjon!
Paula Voldner forteller fra et uorganisert klatreliv
Lørdag morgen samla vi oss utenfor låven til frokost og det hadde dukket opp flere klatrejenter i løpet av natta. Nå var vi rundt 50 stykker på samlinga. Noen dro avgårde med instruktører på workshop i naturlige sikringer og andre på kameratredning. Resten dro ut for å klatre på egenhånd, og hadde man ikke allerede ordna seg en klatrepartner så var det enkelt å finne andre å henge seg på.
Ingrid Anette Høgvoll på Galgeberget
Tross at noen fikk seg en haglskur i løpet av dagen, imens andre bare hadde sol hele dagen, kom alle tørre tilbake til camp. Grillene ble fyrt opp og utover kvelden var det igjen fylt opp i låven, denne gangen med foredrag fra Svalbardjentene Ingrid, Ellinor og Karin. Vi fikk bilder og historier fra en opplevelsesrik, lang og til tider kald ekspedisjon med nyturer på fine granittvegger. De viste at det er mulig for de aller fleste av oss å legge ut på klatreekspedisjoner, og at det fremdeles er ugåtte linjer som står igjen på Svalbard! Etter foredraget fikk heldige vinnere uttrekkspremier fra Ticket to the moon, Petzl og Houdini.
Brappersberget i full sol
På søndag var vi igjen klare for å klatre flere fine riss! En god gjeng syntes det var smart å bli med på workshop i jammeteknikk før de dro ut å klatra, imens andre dro rett ut til en av Bohusläns mange klipper i nærheten. For ungdommen som var med på fadderordninga, som var ny for i år, ble det leding på egne sikringer for første gang under god oppfølging fra de eldre damene. Det blei alt i alt en vellykket siste dag på en særdeles vellykket helg!
Workshop i jammeteknikk
Vi gleder oss allerede til å se igjen minst like mange gira jenter neste høst!
Foto: Quoc Le og Hanna Bugge