Norgescup i buldring, Bodø

Årets første Norgescup i buldring ble arrangert av Bodø Klatreklubb. 12 “søringa” fra Oslo Klatreklubb ankom Bodø der vinteren akkurat hadde ankommet. Det lavet ned hele helga, men inne i den gamle “slakterhallen” var stemningen god og bulderne ennå bedre.

 

Bisekongen

Det var selveste “bisse” kongen Kenneth Elvegård/OK som sammen med Adam Pustelnik koste seg med å skru harde og gode buldere. Det er tydelig at gutta har yrkesstolthet, for kvaliteten ble veldig bra. Norgescupen i buldring blir bedre og bedre og denne helga ble nok ett høydepunkt.

Bissekongen himself!

Bissekongen himself!

 

Debutanter

OK stilte med  2 debutanter i buldring. Kristian Eian kom seg til finale med 6 topper i kvalik. Han klatret veldig bra i finalen og toppet 2 buldere og fikk en sone i tillegg, det ga han en sterk 4. plass totalt. Vilde Skobba toppet også 6 i kvalik, men det var desverre ikke nok for å komme til finale.

 

Kristian i finalen
Kristian i finalen

 

Tre Gull

OK fikk tre gull i juniorklassen med Kristoffer Klev (17 år) og Sunniva Eik Haave (18 år) i eldre junior og Jens Kristian Hagaseth Aasmundsen (15 år). At disse tre vant kom ikke som noen overraskelse, for Kristoffer har vist mye bisse for tiden og Sunniva er regjerende nordisk mester. Jens Kristian vet vi jo alltid er i toppen :-) Kristoffer har ett år igjen i klassen eldre junior, mens Jens Kristian må opp en klasse til neste år. Sunniva blir senior neste år og sammen med Hannah blir OK råsterk!

 

Kristoffer flasher i finalen!

 

Jens Kristian optimistisk foran finalen

 

23250208665_3beb219832_z
Her er Sunniva ett flytt fra gull i sitt siste bulder i finalen!

 

Internasjonalt nivå

Nivået i buldring for juniorer er høyt og OK driver nivået til nye høyder for tiden med sine to meget dyktige trenere Christer Raugland og Kenneth Elvegård. Sammen presser de ungdommene gjennom knallharde treningsøkter to dager i uka og når OK tok 5 av 6 eldre junior jenter i finalen, så ser man at det nytter å trene systematisk og hardt. Her er nivået på vei inn på internasjonalt nivå. Kenneth koste seg antakeligvis godt når han skrudde ett grisehardt bulder til finalen i den bratteste veggen i Bodø (45° overheng ca).Dette bulderet ble flashet av Sunniva, Ingrid Helene og Lisa-Marie. Den eneste “damen” som toppet dette var Marie Davies Sandbu, men da ikke på flash. I følge Kenneth var det ikke endret for seniordamene og det sier en del.

 

23223991956_4c28ef52f5_z
Lisa-Marie flasher Kenneths hardeste ;-) Tror han ble overrasket…

 

 

23223905346_5e0cc89acd_z
5 knallsterke OK jenter!

 

 

Ran av edelt metall

Oslo Klatreklubb tok 6 medaljer i Bodø. I tillegg til gullmedaljene tok Ingrid Helene sølv og Lisa-Marie Ellingsgård Kvandahl bronsje i eldre junior jenter. Ingrid Helene flashet alle finalebuldrene og plassering ble avgjort basert på kvalik. Lisa-Marie flashet tre finalebuldere, men klarte ikke toppflyttet på ett bulder.

Christer Raugland slo skikkelig til å finalen og flashet en dobbeldyno og fikk sone på ett sinnsykt hardt crimpebulder. Det var nok til sølv. Christer hadde veldig mange sterke konkurrenter, så dette var veldig sterkt!

 

 

22882259499_95abf1810f_z
Det var intens stemning i finalen når Christer Raugland demonstrerte hvordan man bruker bena og ikke bare bisse. Litt crimpestryke hjalp nok også litt…

 

God kvalik

Henrik Sæten gjorde en sterk kvalik med 9 topper og en sone i tillegg og sikret seg finaleplass. Henrik er råsterk og pallplass var innen rekkevidde, men det ble bare nesten, han fikk sjetteplass. Julie Klev hadde også en sterk kvalik med 11 topper og en sone i tillegg og her var pallplass også innen rekkevidde, men det gikk ikke helt inn og hun fikk 5. plass.

 

I eldre junior jenter hadde Ingrid Burud og Camilla G. Persen knallsterke kvaliker med hhv. 8 og 9 topper. Men konkurrentene ble litt for sterke, men 6. og 5. plass er sterkt i den klassen.

Neste sjanse er NM om to uker!

Tekst: Thor-Henrik Kvandahl