Paraklatring

Vi er i gang med vår paraklatre-gruppe på Oslo Klatresenter på Skullerud, hvor målet er en møteplass hvor klatrere med ulike fysiske funksjonsnedsetninger, “paraklatrere”, kan ha glede av klatring i et inkluderende miljø. Vi ønsker å etablere et miljøbyggene og motiverende tilbud som bistår paraklatrere i alle nivåer. Dette gjelder deg som vil drive med fritidsklaring, treningsklatring eller konkurranseklatring.

Du trenger ikke å ha klatreerfaring fra før, men må være motivert for å trene med oss og lære klatring. Har du drevet med annen paraidrett er det bare en fordel, men ingen betingelse.

Oslo Klatreklubb er medlem av Norges Klatreforbund, og dermed Norges Idrettsforbund. Vi har knyttet til oss ressurser på trenersiden, og har god kontakt med paraklatreressurser i Norges Klatreforbund.

Hva er paraklatring?

Paraklatring er en nykommende og spennende idrett som alle kan ha stor glede og mestringsfølelse av, derfor ønsker Oslo Klatreklubb å bli med i det norske paraklatringmiljøet. Dette gjelder i hovedsak utøvere med synshemming, bevegelseshemmede eller personer med amputasjon eller tilsvarende nedsatt funksjon i arm/bein.

Du kan lese mer om paraklatring på Norges Klatreforbund og IFSC sine nettsider.

Når og hvor?

Trening er onsdager fra kl. 19:00 – 21:00. Det koster 1750,- pr halvår samt inngang på Oslo Klatresenter. Vi har også en mer dedikert konkurransegruppe på mandager. Vi jobber med en paragruppe for barn.

Ja, dette vil jeg vite mer om!

Vi håper du sender oss noen linjer om deg, helt uforpliktende.