Vi starter paraklatregruppe!

Oslo Klatreklubb starter paraklatring-gruppe på Oslo Klatresenter på Skullerud! En møteplass hvor klatrere med ulike fysiske funksjonsnedsetninger, “paraklatrere”, kan ha glede av klatring i et inkluderende miljø. Vi ønsker å etablere et miljøbyggene og motiverende tilbud som bistår paraklatrere i alle nivåer. Dette gjelder deg som vil drive med fritidsklaring, treningsklatring eller konkurranseklatring.

Oslo Klatreklubb er medlem av Norges Klatreforbund, og dermed Norges Idrettsforbund. Vi har knyttet til oss ressurser på trenersiden, og har god kontakt med paraklatreressurser i Norges Klatreforbund.

Hva er paraklatring?

Paraklatring er en nykommende og spennende idrett som alle kan ha stor glede og mestringsfølelse av, derfor ønsker Oslo Klatreklubb å bli med i det norske paraklatringmiljøet.

Visste du at Norges først NM i klatring for parautøvere ble gjennomført sammen med NM for funksjonsfriske på Oslo Klatresenter i 2019? Og at paraklatring står på NM programmet også i år? Klatring er en av Norges raskest voksende idretter, og Oslo Klatreklubb og Norges Klatreforbund ønsker mange parautøvere med på laget i årene fremover, både på klatresenteret som fritidsklatrere, og i veggene under konkurranser.

Du kan lese mer om paraklatring på Norges Klatreforbund og IFSC sine nettsider.

Når og hvor?

Vi møtes i utgangspunktet mandag ettermiddag/kveld på Oslo Klatresenter (tid ikke spikret helt enda) og trener tauklatring sammen. Kostnaden vil være som for våre andre klatre- og treningsgrupper, rundt 1750,- per halvår (redusert pris for perioden som er igjen av 2020) + inngang. Vi stiller med kvalifisert(e) instruktør(er), men har du en fast venn som sikrer kan han/hun gjerne være med.

I første omgang tar vi sikte på aldersgrupper fra rundt 13 år og oppover til voksne.

Er du interessert i et slikt tilbud, eller vil vite mer, håper vi du tar kontakt med oss (skjema under).

Ja, dette vil jeg vite mer om!

Vi håper du sender oss noen linjer om deg, helt uforpliktende. Vi håper å komme i gang så snart som mulig.