Vi starter paraklatregruppe!

Oslo Klatreklubb starter paraklatring-gruppe på Oslo Klatresenter på Skullerud (så fort klatresenteret er åpent for vanlig organisert klatring). En møteplass hvor klatrere med ulike fysiske funksjonsnedsetninger, “paraklatrere”, kan ha glede av klatring i et inkluderende miljø. Vi ønsker å etablere et miljøbyggene og motiverende tilbud som bistår paraklatrere i alle nivåer. Dette gjelder deg som vil drive med fritidsklaring, treningsklatring eller konkurranseklatring.

Oslo Klatreklubb er medlem av Norges Klatreforbund, og dermed Norges Idrettsforbund. Vi har knyttet til oss ressurser på trenersiden, og har god kontakt med paraklatreressurser i Norges Klatreforbund.

Hva er paraklatring?

Paraklatring er en nykommende og spennende idrett som alle kan ha stor glede og mestringsfølelse av, derfor ønsker Oslo Klatreklubb å bli med i det norske paraklatringmiljøet.

Visste du at Norges første NM i klatring for parautøvere ble gjennomført sammen med NM for funksjonsfriske på Oslo Klatresenter i 2019? Og at paraklatring står på NM også i årene fremover? Klatring er en av Norges raskest voksende idretter, og Oslo Klatreklubb og Norges Klatreforbund ønsker mange parautøvere med på laget i årene fremover, både på klatresenteret som fritidsklatrere, og i veggene under konkurranser.

Du kan lese mer om paraklatring på Norges Klatreforbund og IFSC sine nettsider.

Når og hvor?

Vi møtes i utgangspunktet mandager kl 19:00 på Oslo Klatresenter (tid ikke spikret helt enda) og trener tauklatring sammen. I første omgang tar vi sikte på aldersgrupper fra rundt 13 år og oppover til voksne.

Eirik Gudbrandsen – aktiv paraklatrer og trener

Møt treneren vår!

Trener og ansvarlig for gruppa er Eirik Gudbrandsen. Han har klatret i 3 år og er selv en aktiv paraklatrer (AL2). Han trives med alle former for klatring og trener hardt for å prestere innenfor klatring. Gjennom studietid i Edinburgh har han klatret aktivt sammen med det britiske paraklatre-miljøet og tar med seg masse verdifulle erfaringer om paraklatring fra konkurranser og engasjement sammen med (The Scottish Paraclimbing Club).

Eirik er på det norske landslaget for paraklatrere.

Ja, dette vil jeg vite mer om!

Vi håper du sender oss noen linjer om deg, helt uforpliktende. Vi håper å komme i gang så snart som mulig, men er selvfølgelig avhengig av åpne klatresenter.