Foto: Synne Dagestad

Konkurransegrupper

Oslo Klatreklubbs konkurransegrupper er et tilbud til ivrige barn og ungdom som ønsker å ha klatring som sin sport. Som utøver på disse gruppene skal du ha ønske om å konkurrere i klatring på lokalt, regionalt og/eller nasjonalt nivå. Det er et krav at man kan grunnleggende sikring, kameratsjekk og begreper, vi har ingen nybegynnerkurs hos oss. På treningene jobber vi med klatring på topptau, led og autobelay, buldring, klatreteknikk, sikringsferdigheter, falltrening, styrketrening mm.

Vilkår for deltagelse

  • Delta på fellestrening minst én gang i uka. Det er både buldring og ledklatring.
  • Én egentrening i uken i tillegg til fellestrening
  • Delta og representere Oslo Klatreklubb i Østlandscup (til og med 17 år)
  • Delta og representere Oslo Klatreklubb i minst to nasjonale konkurranser samt NM (fra 13 år).
  • Bidra til et positivt og inkluderende miljø

Opptakskrav

  • Medlem i Oslo Klatreklubb og ønske om å representere klubben i lokale, regionale og nasjonale konkurranser
  • Gjerne deltatt i klatrekonkurranser som Østlandcup eller Norgescup
  • Godkjent brattkort for ungdom over 13 år

Konkurranser

Alle utøvere skal delta i nasjonale konkurranser, både i buldring og led. Deltagere opp til 16 år deltar i Østlandscup. Utøverne får dekket noe av kostnadene i forbindelse med reiser til konkurranser, se medlemsfordeler. For oversikt over konkurranser, se Norges Klatreforbud og Østlandscup sine sider.

Treningsavgift per halvår: 1750,-(noe mindre for 1t gruppe) samt inngang Oslo Klatresenter 75,- pr gang. Det gis 30% rabatt på treningsavgiften hvis man trener to dager. Både inngang og treningsavgift faktureres av Oslo Klatreklubb.

Utøver må ha egne sko, sele og brems, og vi kan tilby gode priser hos Piteraq for medlemmer av klubben. Treningsavgiften går i sin helhet til å dekke treneravgifter. Betaling vil skje forskuddsvis via faktura. Gruppene er for medlemmer av Oslo Klatreklubb, og deltagelse krever medlemsskap i Oslo Katreklubb.