NM buldring 2019 – oppsummering

NM i buldring 2019 er over for denne gang, og det har vært et mesterskap med masse spenning, dramatikk og bra klatring. 13 utøvere klatret for OK, og fikk virkelig prøvd sine ferdigheter.

Trondheim klatreklubb, Trondheim klatresenter og Norges klatreforbund har stått for mesterskapet, med ikke mindre enn 151 utøvere fra hele landet. Rutesettere Martin Mobråten, Kenneth Elvegård og Daniel Heyler hadde skrudd ruter, noe som i finalen ble grisehardt for både eldre og yngre junior. Utøverne fikk virkelig testet seg, og de med sterk psyke i tillegg til gode klatreskills plukket poengene. Senior-rutene var episke, med knivskarp konkurranse mellom utøverne.

Kvalifiseringen

Fra Oslo Klatreklubb deltok disse sterkingene i årets NM : Eivind Ophus Birkeland, Hanne Sofie Sletten Biørn-Lian, Amanda Buer,  Tuva Eik Haave,  Sofie Lunde Heggstad, Julie Jøsok Holstad, Per Magne Kirkhus, Kristoffer Klev, Alma Oreld, Oskar Thang Paulen, Tobias Reidel, Johanna Seyffert og Brage Slapgård.

Kvalifiseringen var noe lengre enn vanlig, grunnet mange utøvere med. Men det var god stemning, og imponerende klatring fra veldig mange utøvere. Etter kvalifisering endte Tuva Eik Haave og Tobias Reidel begge på en 3. plass, mens Kristoffer Klev klokket inn en 2. plass. Disse tre ble med til finalen lørdag ettermiddag.

Meget bra klatret også fra våre andre utøvere, her var det minste mulige margin opp til finaleplass. Amanda Buer dro på seg en skade i en sene, vi håper hun er raskt tilbake i toppen igjen.

Finalen

Junior-utøverne var som vanlig først ute, og Tuva og Tobias hadde begge en tredjeplass fra kvalifisering. Rutene var superharde, men Tuva hadde både psyken og teknikken i orden, og endte på tredjeplass i finalen. Norgescupen og NM viser at Tuva har etablert seg i toppen i klassen eldre junior for jenter. Tobias måtte slite seg i gjennom hvert bulder, og fikk ikke ting til å stemme. En 5. plass var nok dårligere enn han forventet, men noen ganger har man ikke marginene.

Kristoffer Klev er i superform om dagen, og viste Thilo konkurranse til siste minutt. Publikum jublet over klatringen, og det er ikke hverdagskost at Thilo utfordres på denne måten. Kristoffer endte på en meget sterk 2. plass, dette kan virkelig bli spennende fremover.

Vi er utrolig stolte av våre klatrere, gratulerer alle sammen! Ekstra superstolte er vi i dag av Kristoffer og Tuva, som fortjent stod på pallen under premieutdelingen.

Alle resultater

Streaming, hvis du vil se noe i reprise

Bilder på Flickr