Oslo Klatresenter tar form

Den 28. november i 2015 holdt Oslo Klatreklubb ekstraordinær generalforsamling. Tema for møtet var om klubben skulle investere i ett nytt klatresenter øst i Oslo, på Skullerud. Dagen før hadde Kolsås Klatreklubb sagt ja, de ønsket å investere. For oss som har vært tett på prossessene i Oslo Klatresenter er det nå deilig (og litt skummelt) å se at det blir færre og færre dager igjen før åpningsdagen. Nå er det knappe to måneder igjen.1.april skjer det!

Slik så det ut i oktober.

 

Oslo Klatresenter består av en stor aksjonær (Paresia / Tjelmeland Friksjon), mange små aksjonærer og to klatreklubber. Det to klubbene er Oslo Klatreklubb og Kolsås Klatreklubb. For lede denne gjengen trengs det en stødig person med mye tålmodighet. Det er jo mange parter som skal bli hørt og mange kjepphester som skal begraves. Ole Bjørn er styreleder i Oslo Klatresenter. Vi kan ikke si annet enn at han gjort en fenomenal innsats. Det går på bekostning av andre ting i livet hans. Å ha slike verv innebærer mye arbeid, mindre familie, mindre tid til bikkja og mindre fritid (DET VIL SI MINDRE KLATRING!!!). 

 

Allmøte på Oslo Klatresenter. Ole gir beta på den gule ruta.

 

Oslo Klatreklubb er nå tilstede på Oslo Klatresenter titt og ofte. Mentalt har vi vært tilstede på Skullerud lenge. Klubben har vært uten tilknytning til et klatresenter i to år, noe som har vært utfordrende. Alt vi arbeider med i styret til Oslo Klatreklubb er rettet mot Oslo Klatresenter. Det er i den retning vi styrer skuta. Over sommeren vil all klubbens organiserte aktivitet legges til Oslo Klatresenter. 10. juni blir det finale i Østlandscup og 2-3. desember blir det NM i buldring. Vi håper også å kunne starte opp nye aktiviteter på senteret. Nevnte vi at det blir rabbatt til våre medlemmer?

 

Dag Kolsrud sjekker inspiserer de nye taken. Hvordan vil friksjonen kjennes på bare føtter?

 

Det er mye arbeid som skal gjøres før senteret er klar til åpning. En aktivitet som vi har fått et nært forhold til banking av klomuttere. Arbeidet er som tatt ut av Erlend Loes bok Naiv Super. Hovedkarrakteren i Naiv Super går til innkjøp av et bankebrett fra Brio som et resultat av han forsøker å beholde barnet i seg. Hovedpersonen utsetter å bli voksen, han nekter å gjøre voksen ting. Dette er kanskje en litt romantisk versjon av å det å banke klomuttere. Saken er at det er ganske slitsomt og kjedsommelig i lengden.

 

Her sitter Kjell og banker.

 

Det er veldig bra team som skal lede Oslo Klatresenter. Marthe Stensrud er ansatt som daglig leder. Dette er en jobb som innebærer mye arbeid og mye ansvar. Ved Marthe sin ansettelse var det et ønske om at hun ikke skulle ha noe frivillig verv ved siden. Fullt fokus på jobb var mantraet. Heldigvis er det blitt gjort ett unntak. Marthe får fortsette å arrangere Girls on Cracks. Dét er vi i Oslo Klatreklubb glade for! Sammen med Synnøve Berg Nesheim som resepsjonsansvarlig mener vi at senteret er i gode hender. 

 

Daglig leder på Oslo Klatresenter, Marthe Stensrud

 

1. april er altså åpningsdagen. Dette er ikke noen aprilspøk. Det blir en storslagen dag med mange aktiviteter og tilbud. Ta med alle dine venner (og venners venner). Denne dagen er inngangen GRATIS.

 

 

Her skal bissa få kjørt seg.