På lørdag skjer det!

For oss som har fulgt Oslo Klatresenter siden byggingen startet har 1. april vært en dato litt langt fremme i tiden. Slik har det ikke føltes den siste måneden. Den siste måneden har senteret nesten vært som en plante på kuntsgjødsel. Ting vokster raskt og kaotisk. Nå er det noen knappe dager igjen til det toger inn kanskje 1000 (gulp) mennesker som ønsker å se hva dette egentlig er. Klarer vi å stå han av? Eller blir 1. april, ironisk nok, en aprilspøk?

 

Dette taket som åpenbart er inspirert av Munch, oppsummerer vår følelse når vi innser hvor mange dager det er igjen til åpning.

 

Buldringen på senteret har vi den siste måneden fått tid til å sjekke. Puh, den vet vi at holder mål. Her er ting faktisk ferdig. Rutene Magnus hadde skrudd har fått jekket seg ned et par hakk. Istdenfor at alt var sandbagget har det nå kommet til buldre som gir den jevne klatrer et snev av selvtillitt. De siste ukene har klatresenteret holdt åpen to-tre dager i uka og mange har fått testet de nye buldreveggene. Det ryktes om at buldringa holder mål, den innfri. Nå har det dessuten kommet til noe som skal ligne sofaer i tredjeetasje. Det er godt at konseptet trening og avslapping tas på alvor.

 

Lisa sjekker buldreformen etter en sesong på is.

 

De siste dagene har vi sett at det gigantiske stålskjelettet har fått kjøtt på seg. Hovedveggen (eller heter den Worldcupveggen?) har blitt kledd med plater og nå endelig med ruter. Vi er imponert og over dette byggverket som vi ser kommer til å suge alt vi har av pump ut av underarmene. Dette er den typiske gruer seg – gleder seg følelsen som kommer snikende. Med litt hybris inntakt kan man lett kjenne seg oppstemt og glad når ser for seg hvor uendelig kul man vil se ut når man henger etter en arm i overhenget. Nytt profilbilde på Tinder, for å si det sånn. Men når man henger der, og man ikke trodde det var mulig å få mer syre i underarmene, da er det kun et gyldig verb: TA!

 

Magnus skrur opp noen softe 7cer for nybegynnere.

 

 

Men, på lørdag skal det altså skje. Da skal Norges råeste klatresenter åpne. Vi er skråsikre på at det vil åpne. Åpningsdagen vil bli gjennomført som en åpen dag der hvem som helst uten klatreerfaring kan komme innom og få prøvd seg litt. En slik åpen dag på et klatresenter er skikkelig stunt. Det vil være et sted mellom 30 og 50 stykker som bidrar for at denne dagen kan gjennomføres. Oslo Klatreklubb er med i alle ledd. Vi er omtrent 20 stykker fra klubben som skal hjelpe til med smått og stort denne dagen. Vi vil hjelpe til med tilpasning av sko/ sele, passe på at barna ikke faller oppå hverandre i buldrerommet og fortelle om alt klubben gjør. Og selvsagt vil vi selge rødsaft og klubbvaffler.

 

Vil Kristian krones til prinsen av Skullerud?

 

 

I tidsrommet 1000-1500 er det åpen dag på senteret. Det blir garantert barnebonanza og fullt av nybegynnere som omtaler sele og taubrems som belte og dings. Vi priser oss glade (med kanskje et snev av ironisk distanse) for at åpningsdagen også inneholder noe annet enn dette kaoset. Fra 1600 er buldrekonkurranse. Vi håper folk har igjen krutt nok i bissa etter åpningsdagen til at de orker å delta. For da skal vi nemmelig kåre kongen, dronninga og muligens prinsen og prinsessa av Skullerud. Det ryktes (hear hear!) om kalkposer i premie.

 

 

Er scena god nok for Kjell er den god nok for Jo Nesbø!

 

Og det hele avsluttes med en skikkelig fest. Først en bankett med litt god mat, derettert konsert. Jo Nesbø og Lars Jones fra Di Derre kommer. Vi regner med de spiller hits som egner seg for fete mooves på dansegulvet og på bordbuldrekonkurranse. Senteret har ikke alkoholservering, så her må dere lese mellom linjene. Hvis du er tørst må du selv sørge for drikke. Også minner vi om at dette skal oppleves hyggelig og sivilisert for de under 18 år, men bare til klokken er 2100.