Rapport fra inne til ute-kurs 14. mai

Søndag 14. mai var en regntung morgen fra parkeringa ved Ulsrudvann. Det stoppet imidlertid ikke gjennomføringen av kurset, og på vei inn til Hauktjern var stemninga god. Vel inne ved feltet hadde vi veggen for oss selv, i lag med et par overnattingsgjester på andre sida av tjernet.

 

 

Tema for dagen var sikker klatring i overgangen fra inne til ute. Utendørs trengs ofte mer utstyr og metoder for trygg gjennomføring. Pensum var rappell, henge opp topptau i veggen, leding og det å få med seg utstyret hjem på en trygg måte etter endt klatring. I dette lå mange detaljer som vi jobbet med på en praktisk måte, også hengende i veggen. I tillegg litt om kultur for uteklatring, der vi snakket om hvordan vi ønsker å bruke eget utstyr så mye som mulig, framfor å slite på faste ankere i veggen. Dette er en kjent utfordring på Hauktjern, der f.eks. topptauing rett i faste karabinere i veggen sliter unødig mye på det vi kan betrakte som felles goder. Særlig gjelder dette på populære ruter, som Olavsrisset, Høyre, Venstre mm.

 

 

Utover dagen lettet været noe, og vi fikk til og med ledet på vått sva! Instruktør og kursdeltagere var enige om at været spilte liten rolle for trivsel, og innstillingen var upåklagelig. En kaffetår og litt sjokolade gjorde virkelig dagen verdt å bruke ute! Selskapet kom også i form av et par ivrige jenter som trosset regnet og fant (delvis) tørre vegger. Et par ender og noen turgåere var også å se.  

 

 

 

 

Tusen takk for kurs!  

Foto: Kristianne Sager, Øystein Backe.