Rapport fra Klatringens dag

Søndag 3. september tok vi turen opp til Hauktjern med en plan om å gi den beste mulige presentasjonen av uteklatringens verden for alle som ville prøve seg. Arrangementet skulle være helt åpent; uten aldersgrense, og uten krav om forkunnskaper.

Kort oppsummert: mission accomplished.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For mange av de omlag 40 stk som fikk på sko, sele og hjelm, ble ikke dette bare en førsteintroduksjon til stein og sva- klatring; det ble en førsteintroduksjon til klatring overhodet. Da var det godt at OK- crewet, bestående av organisatorer, sikrere og riggere, gjorde sitt beste for å ivareta både sikkerhet og hygge.

 

Hele dagen ble tilbrakt på Gamlefeltet, hvor vi hadde festet topptau på 8 spennende ruter, de fleste relativt nybegynnervennlige. For de som ønsket mer å bryne seg på kunne imidlertid det berømte Olavsrisset by på en større utfordring.

Vi vekket også stor nysgjerrighet blant folk som tilfeldigvis vandret forbi den iøynefallende OK- banneren, uten å ha visst om arrangementet på forhånd. For disse fikk søndagsturen en uventet, men gledelig vending.

Fra deltakerne ble det rapportert opplevd mengder av mestringsfølelse, skrekkblandet fryd, såre fingre, slitne underarmer og takknemlighet. Da ble også trivselen generelt god, og timene fløy avsted.

 

 

 

 

 

 

 

 

Takk for en fin dag!

l