Under 26 år? Lær deg fjellklatring!

Vil du lære deg å klatre i fjell, og vil ha tett oppfølging over tid? Er du mellom 15 og 25 år og har klatret en del inne? Da er vår nye ordning noe for deg. Vi har et kurs som er støttet av Norges Klatreforbund, som foregår over en periode på 10 ganger i vår/høst. Nå har du som er ung en unik mulighet til å lære deg dette.

Klatring på naturlige sikringer eller tradisjonell klatring (også «tradklatring») er en form for friklatring der man ikke benytter ferdigplasserte bolter eller andre (menneskeskapte) inngrep til å feste sikringene i. Vanligvis bruker man kiler og kamkiler av ulik utforming og størrelse som settes inn i sprekker i fjellet og som kan fjernes etter bruk, men man kan også bruke trær, store steiner eller utspring i fjellet til å legge sikringsslynger rundt.

Klatring på naturlige sikringer er en metode som benyttes der de naturlige formasjonene ligger til rette for sikker – eller relativt sikker – klatring uten irreversible inngrep i naturen i form av borebolter (kilde: Wikipedia).

Les mer om programmet, og meld deg på i dag.