Første del av mentorordninga – rapport

Oslo Klatreklubb har fått i gang mentorordninga i vår, som er et støtta tiltak av Norges Klatreforbund. Målet er å få flere unge til å klatre på naturlige sikringer, men ved tett oppfølging over tid. Det har vært 4 påmeldte til mentorordninga, og den foregår både før og etter sommerferien. Håkon Neset og Ingrid Myhr er instruktører.

Her kommer det en liten rapport fra Håkon:

Oslo Klatreklubb har i år en mentorordning for ungdom som ønsker å lære seg å klatre på naturlige sikringer. Prosjektet er støttet av Norges Klatreforbund, og er rettet mot unge mellom 15 og 25 år som ønsker å lære seg å klatre på naturlige sikringer. Mentorene er klatreinstruktør høyfjell, og gir deltakerne opplæring i det de trenger for å gå på egne sikringer, i løpet av åtte ettermiddager og to hele dager, fra mai til september. 

Mentorordningen tar nå sommerferie, etter å ha gjennomført fem ettermiddagsøkter og en hel lørdag. Deltakerne har vært på flere klatrefelt i Osloområdet, Hellerud, Øvre Sydstup på Kolsås, Hauktjern, Hyggen Vest og Vardåsen. De har lært om plassering av egne sikringer, standplasser, rappell og taulagsrutiner, i tillegg til å ha fått klatret på egne sikringer under veiledning. 

Siste lørdag satte deltakerne alt de har lært sammen, og klatret Via Dolorosa og Solosvaet i solskinnet på Vardåsen. Deltakerne ledet, satte sikringer og standplasser, og ordnet rappeller selv. På kvelden var det en sliten, men fornøyd gjeng i bilene på vei tilbake til Oslo.

Mentorordningen fortsetter i august, med enda mer klatring og mer avanserte metoder. Vi satser på at vi er like heldige med været da, som vi har vært i den ustabile våren hittil.