Rapport fra mentorordninga

Oslo Klatreklubb har i år arrangert en mentorordning for ungdom som ønsker å lære seg å klatre på naturlige sikringer. Prosjektet er støttet av Norges Klatreforbund, og er rettet mot unge mellom 15 og 25 år som ønsker å lære seg å klatre på naturlige sikringer. Mentorene er NF Klatreinstruktør høyfjell, og har gitt deltakerne opplæring i det de trenger å kunne for å klatre på egne sikringer. Ordningen har gått over sju ettermiddager og to hele dager, fra mai til september. 


I løpet av kurset har deltakerne vært på flere klatrefelt i Osloområdet, Hellerud, Kolsås, Hauktjern, Hyggen Vest, Vardåsen og Fjell. De har lært om plassering av egne sikringer, standplasser, rappell, taulagsrutiner og kameratredning, i tillegg til å ha klatret mye på egne sikringer.


Etter endt mentorordning melder deltakerne om at de har satt pris på å bli fulgt opp over tid. Det er mye å lære seg og øve på for å bli en stødig tradklatrer og for de fleste blir det veldig knapt med et helge- eller ukeskurs. For OK og instruktørene har det vært lærerikt å arrangere mentorordningen for første gang. Vi sitter igjen med et inntrykk av at dette er et kjempegodt tilbud som vi håper å få muligheten til å videreføre neste år.